Het Covid-19 virus heeft veel impact op de conditie. Je uithoudingsvermogen is verminderd, spiermassa afgenomen en heel veel patiënten hebben longschade. Tevens kunnen er ook traumatische ervaringen zijn opgedaan. Het echte herstel begint pas na het ziektebed.

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het opzetten van een Covid-19 revalidatie programma. Met een onderbouwde en veilige methode gaan jij en ik zo snel mogelijk aan de slag. Bij aanvang van het programma wordt er direct begonnen met oefeningen doen. De belastbaarheid vergroten is essentieel. De begeleiding is bij het begin van het traject: Online.

Vroeg starten met dit traject is van levensbelang. De winst die in het begin wordt gemaakt kan een grote voorspeller zijn van het niveau waarop je weer kan terugkeren. Terugkeren in het dagelijks leven en hopelijk het “gewone” leven weer kan hervatten.

Het doel van mijn traject is om je weer belastbaar genoeg te krijgen voor de “normale” dagelijkse activiteiten. Zoals douchen, koken en andere huishoudelijke taken. Daarna kan er gekeken worden of je weer op sport belastbaar niveau kan komen. Zoals bijvoorbeeld fietsen en wandelen.

Het programma start met een online intake via het programma Physitrack. Dit is een beveiligde online omgeving. In deze omgeving kunnen we beeldbellen en kan ik een online trainingsschema opstellen. Jouw belastbaar niveau bepaald de intensiteit van het programma. De opbouw van de programma gaat met kleine stapjes. 

Ben jij of ken jij iemand die mijn hulp kan gebruiken? Meld je snel aan. We beginnen klein en werken samen aan een functioneel herstel. Samen moeten we hier doorheen.

De vergoeding van dit traject wordt geregeld met je zorgverzekeraar.

Aarzel niet en meld je aan.